MALZEMELER
3 Adet yumurta
2 Su bardağı şeker
1 Adet orta boy portakal
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Fındık ve damla çikolata
Aldığı kadar un
3-4 Yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
Derince bir kaba yumurtaları, şekeri ve sıvı yağı koyup iyice karıştırın. İçine sıktığınız portakal suyunu, sütü, kabartma tozunu, damla çikolatayı ve vanilyayı ekleyin. Fındıkları arzunuza göre bütün bütün veya ortadan kırarakda atabilirsiniz.İsterseniz içine portakalın kabuğundan da minik minik doğrayıp ekleme yapın. Şekeri fazla koymamızın sebebi portakal kattığımız için acılık oluşmasını önlemek. Mikserle veya çırpma teliyle iyice karıştırdıktan sonra unu bardak bardak kıvamına göre ekleyin. Ne çok cıvık ne de çok sert olmasın.
Kek kalıbınızı katı yağ ile etrafını yağlayın. (Katı yağ kek kalıbından yapışmadan daha kolay çıkmasını sağlar.) Hazırladığınız kek harcının yarısını içine aktarın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip, tekrar çırpın ve kek kalıbınızın içine dökün. Bir çatal veya kürdan yardımıyla biraz birbirine karıştırın. Böylece kekiniz iki renkli olacaktır. Ben yukarıdaki resimde yuvarlak kek kalıbı kullandım. Aşağıdaki resimde ise küçük fırın kasesi kullandım ve üzerine de çikolata sosu sıktım. Tercih size kalmış. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder