3-4 Adet orta boy patates
Bütün tavuk (kuşbaşı parçalatılmış)
(Misafiriniz az ise tavuğun yarısını kullanın.)
2 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
YAPILIŞI
Patateslerinizi yuvarlakça doğrayın ve özellikle yapışmaması için teflon tencerenizin altına yayarak döşeyin. (Yağ koymamamızın sebebi ise zaten üzerine koyacağınız tavuklar pişince yağını salacaktır.) Üzerine ise iyice yıkadığınız ve kuşbaşı parçalattığınız tavukları dizin. Ayrı bir kaba salçayı, tuzu ekleyip, su ile salçalar eriyene kadar karıştırın ve tencerenize gezdirerek dökün.(İsteğinize göre kekikte koyabilirsiniz. Çok yakışıyor.) Üzerine koyduğunuz su yemeğin hizasını çok geçmesin. Önce yüksek ateşte biraz kaynamaya bırakın ve sonra altını kısıp, tavuklar pişene kadar ocakta tutun. Pişme süresi 20-25 dakikadır. Acil misafiriniz için hem lezzetli hem de çabuk ve pratik bir tariftir. Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder