2 Kilo patlıcan
2 Kilo kabak
3 Adet kırmızı biber
Yarım kilo domates
1 Kilo çerliston biber
Tuz, sarmısak
Sıvıyağ
YAPILIŞI
1. Kırmızı biberi fırında közleyip, yüzünü soyup, küp küp doğrayın. (İçinde renk vermesi için koydum.)
2. Patlıcanı, kabağı ve biberi yağda kızartın.
3. Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve domatesleri rendeleyip azıcık tuz atıp pişirin. İçine kızartmaları ekleyip harmanlayın.
4. Kavanozlarınızı kaynar suda steril ettikten sonra bu karışımı aralarına soyulmuş sarmısak atarak doldurun. Kapağını iyice çok kuvvetli şekilde kapatıp ters çevirin. Gölgelik yerde muhafaza edin. AFİYET OLSUN...
NOT: Kavanozlara koyarken hepsinin sıcacık olması lazım kavanoz kapaklarının açılmaması için... Eğer sıcak değilse kavanozları doldurduktan sonra ağızlarını iyice sıkılaştırın ve tersinden kaynar suda bekletip kapakların iyice kapanmasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder