Bu Blogda Ara

24 Aralık 2012 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ


Tarif  4-6 kişiliktir. 32 Adet çıkmıştır.



MALZEMELER
1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı su
Yarım su bardağı kısırlık bulgur
1 orta boy soğan
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yeşil soğan (İsteğe bağlı)
Tuz, kekik, kırmızı biber
 2 Yemek kaşığı dolusu salça
1 Tutam maydonoz, dereotu
Kıvırcık veya göbek salata


YAPILIŞI
       Öncelikle tavaya sıvıyağı koyup, yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve daha sonra salçayı atıp karıştırıp kenarda bekletiyoruz.Orta boy tencereye kırmızı mercimeği ve su ekleyip, mercimekler iyice pişip yumuşayana kadar ve suyunu çekene kadar kaynatıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. (Kaynatma esnasında suyunu çok çekerse arada bir yarım su bardağı su ekleyerek yapışmasını engelleyin fakat çok sulu kalmamasını sağlayın)
        Derince bir kaba kısırlık bulguru koyup üzerine mercimeği, salçalı soğanlı harcı, tuzu, kekiği, dereotunu, maydonozu ve küçük küçük doğradığınız yeşil soğanı ekleyip iyice malzemeler birbirine karışana kadar yuğurun. Küçük parçalar halinde elinizde sıkarak şekil verin. Daha sonra servis tabağına hazırladığınız yeşilliklerle servis ediniz. Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok: