MALZEMELER
Bayat ekmek (özellikle rondoda çekilmiş)
Bir parça beyaz peynir (isteğe bağlı)
1 Adet yumurta
1 Adet kemiksiz göğüs
Galeta unu
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle tavuk göğüsü rondoda kıyma haline getiriyoruz. (Bazı marketler veya kasaplar rica ettiğinizde çekebiliyor) Bir kabın içine çektiğiniz bu tavuk göğüsü, bayat ekmeği, yumurta ve peyniri koyuyorsunuz. Püf noktası tuzunu biraz fazla atmanızdır. Çünkü ekmek ve tavuk tuzu çok çeker. Yoğurduğuz malzemeyi ufak köfteler halinde şekillendirdikten sonra ayrı bir tabağa galeta unu koyun ve içine tuz ekleyip karıştırın. Köftelerinizi bu una bulayın ve kızartın... (Bazıları önce yumurtaya buluyor fakat tavsiye etmiyorum. Çünkü yüzü yumurtaya bulanan kötfe yağda aşırı köpüklenmeye ve taşmaya sebep oluyor.) Yanına istediğiniz garnitür, patates kızartması vs.. ile servis edebilirsiniz... Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder