Bu Blogda Ara

19 Aralık 2012 Çarşamba

EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI

MALZEMELER
6 Bardak su
250 gr Kıyma
Bayat ekmek
1 Küçük boy soğan
1 Adet yumurta (Köfte için)
Tuz, karabiber, kekik
Yarım kase yoğurt
1 Yemek kaşığı tereyağ
3 Yemek kaşığı pirinç
1 Küçük boy patates
1 Adet yumurta (Terbiyesi için)
Yarım limon
Un

YAPILIŞI
       Kıymayı, bayat ekmeği, yumurtayı, soğanı (içine rendeleyin), tuz, karabiber ve kekiği yuğurup, minik minik köfteler haline getirin. Bir tabağa biraz un koyup yaptığınız köfteleri bulayın.


     Tencereye 6 bardak su koyup kaynamaya bırakın. İçine tereyağı ve pirinçleri yıkayıp atın. Kaynamaya yakınken köfteleri ekleyin ve yavaşça karıştırın. Bir kaba yoğurdu,  yumurtayı ve limonu koyup iyice çırpın. Topaklanmaması için isterseniz tenceredeki kaynayan sudan ekleyip tekrar çırpın. Köfteler pişince yavaş yavaş hazırladığımız terbiyeyi içine aktarıp 10 dk. daha pişirip kapatın.
AFİYET OLSUN....


Hiç yorum yok: