Bu Blogda Ara

18 Aralık 2012 Salı

FIRINDA HAMSİ

MALZEMELER
1 Kilo Hamsi
Mısır Unu
Tuz


       Öncelikle ayıkladığımız ve kılçıklarını çıkarttığımız hamsileri hafif yağlanmış tepsiye diziyoruz. Aslında balık zaten yağlıdır fakat bunu sırt kısımları yapışmasın diye yapıyoruz. Bu kadar kolay şeyin de tarifi mi olur diyorsunuz belki ama inanın saatlerce tavada kızartmanıza değmeyecek çok kolay tarif olup, fırında biraz fazla tuttuğunuzda da çıtır çıtır olacaktır. Daha sonra  mısır ununun içine bol tuz ekleyip karıştırın. 2.kolaylık ise çay süzgecine mısır ununu koyup üzerlerine serpin. Böylece tek tek balıkları unlamanıza gerekte kalmayacaktır.

       İsteğe bağlı üzerine soğan halkaları, patates, havuç vs...ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 15  dk. içinde pişecektir. İsterseniz kokunun az olması içinde pişerken çatlamayan fırın kasesine biraz sirke koyup fırına verin. İnanın kızarttığınız kadar çıtır lezzetle olacaktır. Ayrıca evden kokusu daha çabuk çıkar. Bu arada küçük bir püf noktası daha paylaşayım sizinle... Eğer evdeki kokunun çıkmasını isterseniz ocak üstüne bir kaba çamaşır yumuşatıcı koyun ve azıcıkta su ekleyip kaynatın.İçeriye dağılan yumuşatıcı kokusu balık kokusunu çekecektir. Şimdiden afiyet olsun...


Hiç yorum yok: