Bu Blogda Ara

18 Aralık 2012 Salı

ISPANAKLI KAŞARLI PİDE++POĞAÇA

MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
200 gr. kıyma
1-2 adet küçük soğam
5 Su bardağı un
1 Paket kuru maya
1 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı ılık su
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş ve soğutulmuş)
Kaşar rendesi
1 Tatlı kağışı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz

 
YAPILIŞI
   Öncelikle ıspanağı iyice yıkıyoruz ve temizliyip, doğruyoruz. Küçük bir tencerede yağda soğanları kavurup, kıymayı da ekliyoruz ve üzerine doğranmış ıspanakları koyup biraz kavuruyoruz. 1. aşamanız böylece tamamlanmış oluyor.
    Şimdi de hamuru yapmaya başlayalım. Derince bir kap alıyoruz ve içine mayayı, ılık sütü,yumurtayı, sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine erimiş tereyağı, toz şeker ve tuzu da attıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu hazırladığımız hamuru 10 dk. kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Böylece 2.aşamamızda tamamlanmış oldu...
    Daha sonra hazırladığınız hamuru 10 parçaya bölün ve tezgah üstünde açarak içine ıspanakları koyup kenarlarından kapatınız. İsterseniz daha değişik şekillerde verebilirsiniz. ince uzun pide şekli olabilir, yuvarlak poğaça şekli de verebilirsiniz tercih size kalmış... Eğer evde ıspanak yiyen yoksa kaşarlı, pırasalı, peynirli vs... ile de hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız pideleri tepsiye diziniz.
  Son olarak önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 20 dk. kadar pişirin. Yumuşacık pideniz hazır... AFİYET OLSUN...

AYNI HAMURDAN HAZIRLANMIŞ POĞAÇA


       
     Yukarıdaki tarifte bulunan hamuru hazırlayıp kızımın Yerli Malı Haftası için yaptığım peynirli ve kaşarlı poğaça. İnanın hamuru çok yumuşak oluyor. Beklediğinde de hemen bayatlayıp, sertleşmiyor. Muhakkak tavsiye ederim.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok: