Kemiksiz Tavuk Göğüs Eti
2 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı salça
Galeta Unu
2-3 tutam kekik
Tuz
YAPILIŞI
Biz annelerin en büyük sorunu çocuklarına tavuk göğüs eti yedirememektir. Ya çiğneyemediklerinden ya yutamadıklarından ya da çok kuru olduğundan şikayet edip dururlar. Ama inanın bu sosu yapıpta tavuğu yediremediğim hiçbir çocuk olmadı. Sizinde denemenizi öneririm.
Öncelikle tavuk göğüsleri yıkayıp kuşbaşı doğruyoruz ve suyunun süzülmesini bekliyoruz.Bir taraftan da genişçe bir tabağa galeta unu döküp içine tuz koyup harmanlıyoruz. Tuzu biraz fazla atmanızda fayda var çünkü tavuk tuzu çeker.Başka bir kaba yoğurdu, salçayı, kekiği ve azıcıkta tuzu atıp karıştırdıktan sonra içine kuşbaşı doğradığımız göğüs etini atıp iyice yediriyoruz.Sosladığımız bu etleri galeta ununa resimdeki gibi iyice buladıktan sonra bol yağda kızartıyoruz. İseteğe bağlı olarak ya iyice çıtır olana kadar kızartırsınız yada çocuğunuz daha yumuşak severse kıvamını ona göre ayarlarsınız. Ya da bu çıtır tavuk göğsü pilavlarınızın üzerinde veya yanında serviste edebilirsiniz bu yine sizin tercihinize kalmış... AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder