MALZEMELER
4 Kilo soğan
3 Kilo Domates
3 Kilo kırmızı biber
3 Kilo Yoğurt
15 Kilo un
Baharat
Tuz
YAPILIŞI
Önce domatesleri küp küp doğrayın.
Özel baharatının resmi aşağıdadır...İsterseniz bir tane yaş maya ekleyebilirsiniz.
Güneşli bir havada tarhananızı temiz bir bezin üzerine yayn ve resimdeki gibi parçalar halinde bölüp, ters düz yaparak biraz kurutun.(Çok kurutmayın taş gibi olur ,ezmesi ve blenderdan geçirmesi kolay olmaz..)
Sonra onları kırıp elinizle ovuşturarak ezmeye başlayın.. İyice ezip ezip blendardan geçirin.
Toz haline gelmiş olan tarhanayı yayın ve birkaç gün iyice kurumaya bırakın. Arada birde ters düz edin. (İyice kurutmaz hemen kavanozlara doldurursanız küflenmesine sebep olursunuz.) Yaklaşık 8 adet buzdolabı poşeti tuttu.. Biz kalabalık olduğumuz için bu kadar çok yaptık. Siz eğer az nüfus iseniz ve denemelik birer kilodan yapabilirsiniz.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder