MALZEMELER
5-6 Adet iri havuç
Kırmızı lahana (En küçük boyun yarısı kadar)
5-6 Adet orta boy patates
Konserve mısır (Küçük boy)
Tuz, sıvıyağ, limon
YAPILIŞI
1. Havuçları rondodan geçirip (isterseniz rendeleyebilirsiniz de) orta boy tencereye biraz sıvıyağ koyup haşlayın.Tuzunu atıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra limonunu ekleyin.
2. Kırmızı lahanayı da yıkayıp rondodan geçirip ister çiğden koyun, isterseniz benim yaptığım gibi yine az sıvıyağ ile tencere de onu da haşlayın.Tuzunu atıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra limonunu ekleyin.
3. Patatesleri de düdüklü tencere de haşlayıp yüzlerini soyup temizledikten sonra az sıvıyağ ,tuz ve süt koyup püre haline getirin. Fakat çok aşırı cıvık olmasın. Havuç ve lahananın içine biraz patates püresi karıştırın. Malzemeyi kalıba koyduğunuzda dağılmasın ve birbirini tutsun diye...
Daha sonra kek kalıbınızı alın ve altına streç film serip havucu kaşık yardımıyla bastıra bastıra iyice yerleştirin. Kırmızı lahanayı da aynı şekilde koyup üzerine mısırı dökün.Kenarlarından iyice düzleyerek yerleştirin.
En son üzerine patatesi döküp üzerinden biraz bastırın elinizle..(Malzemelerin kalıbın şeklini alması için) Havuç, patates ve lahana sırasını istediğiniz gibi koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder