Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2013 Pazartesi

KREMALI MİLFÖY PASTASI





MALZEMELER
3 Adet milföy hamuru (12 adet çıkar)
1 Litre Süt
3 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1,5 Tatlı kaşığı tereyağ
1 Su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 Paket Vanilya
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI
   Küçük bir tencereye unu, nişastayı, toz şekeri, yumurtayı, tereyağ ve sütü ekleyip ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Vanilyayı ekleyip kenarda soğumaya bırakıyoruz. Milföyleri ortadan bölüp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. (Yumurta sarısı kullanmıyoruz.)Fırından çıkardığımız milföyleri bıçak yardımıyla dağıtmadan aralarını kesip hazırladığımız muhallebiyi içine bolca sürüyoruz ve üzerine de pudra şekeri ilave ediyoruz. İsterseniz pasta kağıtlarında tek tek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: