Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2013 Pazartesi

MOZAİK PASTA


MALZEMELER

2 paket kakaolu petibör bisküvisi
1 Çay bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı süt
1 Paket krema
Hindistan Cevizi ( Üzeri için)

YAPILIŞI


    İki paket kakaolu petibör bisküvisini bir kabın içine kırın. (Özellikle kakaolu petibör seçmemin nedeni şudur ki ;ayrıca kakao eklemekle uğraşmazsınız. Ama isterseniz sade petibörünüz varsa onu kullanıp üzerine kakaoyu da ekleyebilirsiniz. Ben pratik olsun diye hep kakaolu petibör tercih ederim.) Küçük bir cezveye toz şeker ve sütü ilave edin ve şekerin içinde iyice erimesini sağlayıp ılımaya bırakın.Kırmış olduğunuz bisküvilerin üzerine krema ve sütü ekleyin ve iyice yuğurun. Sütü kıvamına göre azaltıp ya da ekleyebilirsiniz. Çamur gibi cıvık olmasın.Tezgahın üzerine streç film yayın ve üçgen şekil verin. Üzerine hindistan cevizi,isterseniz fındık veya fıstık ezmesi serpin ve buzluğunuza atın. Çat kapı misafiriniz geldiğinde dilimleyip kenara koyun siz sohbet ederken oda çözülsün... Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: