Bu Blogda Ara

30 Temmuz 2013 Salı

PRATİK BİLGİLER 1. BUZLUĞUNUZDA HER ZAMAN...


  1. EKMEKlerinizi hem atmamak hemde acil misafir geldiğinde köfte yapmanız için boş zamanınızda blenderdan geçirin ve buzluğunuzda stoklayın. İsterseniz kıymadan köfte, isterseniz tavuk göğüsten naget köftesi yapabilirsiniz. Diyelim ki hiçbiri yok. Sadece ekmekten ekmek köftesi hazırlayabilirsiniz. Sitemde hepsinin tarifi mevcuttur.
  2. Buzluğunuzda yine muhakkak MİLFÖY hamuru her zaman muhafaza edin büyük kolaylık. Milföyle tatlı ve tuzlu yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Kremalı Milföy pastası, (sitede tarifi var), milföyden garnitürlü börek... vs...
  3. Boş zamanlarınızda nohut, kuru fasulye, barbunya, yeşil mercimek vs.. KURU BAKLAGİLLER haşlayın ve stoklayın. Yemek yaparken pişirme süresini kısaltmış olursunuz. Ya da barbunya pilaki, piyaz , mercimek salatası vs... hazırlayabilirsiniz.
  4. ÇERLİSTON BİBER benim gibi çok kullanmıyorsanız veya uzun süre dolapta kalıp çürütüp atıyorsanız şu yöntemi kullanabilirsiniz.Acı biber seviyorsanız acı yada çerliston biberi yıkayıp ortadan kesip buzdolabı poşetinde buzluğa atın. Çorbalarınızı yaparken içine atın çok güzel lezzet verir. Pizzalarınızda da kullanabilirsiniz.
  5. Bir BÜTÜN TAVUĞU kuşbaşı parçalatın. Derilerini soyup atın. (Hijyen açısından.. Tavuğun derisinin hiç faydası olmadığını ve derisinin bakteri topladığını öğrendiğimden beri kullanmıyorum.) İki veya üç buzdolabı poşetine ayırıp buzluğa atın. Diyelim ki o akşam hiç yemeğiniz yok veya çat kapı misafir gelecek. Hemen borcama patatesleri doğrayıp bu tavukları koyup, salçalı sarımsaklı sos hazırlayın. Fırına atın.(Acil misafir yemeği sitemde fotoğrafı var) Muhakkak deneyin lezzetli oluyor.
  6. TAVUK GÖĞÜSÜ kasabınızdan alın ve kıymalık çektirin. (Bazı yerler çekiyor. Çekmese de sorun değil evde blenderla siz de çekebilirsiniz.) İçine yumurta, tuz, daha önce çekip attığınız bayat ekmeklerinizi, baharatınızı koyup tavuk naget hazırlayın ve yüzlerini galeta ununa bulayın. (Sitemde resimli tarifi var) Daha sonra dondurma kaplarına veya hava aldırmayan kaplara bunları sıra sıra dizip (birbirlerine yapışmaları için de aralarına minik minik buzdolabı poşetleri kesip) sıralayın. Buzluğunuza atın. Misafirlerinize pilavın yanında ikram edin.Çocukların da bayıla bayıla yediği bu köfteleri her daim böylece servis edin.
  7. Aldığınız kalıpTEREYAĞININ hepsini çabuk tüketemiyorsanız, tereyağını aldığınız gün bloklar halinde kesip buzdolabı poşetlerine ayrı ayrı koyup ihtiyacınız olduğu kadarını buzdolabınızın alt gözünde kullanın. Sonra bittiğinde tekrar buzluktan parça alın

Hiç yorum yok: