Bu Blogda Ara

26 Mayıs 2013 Pazar

GÜVEÇTE PATLICAN KÖZLÜ KIYMALI YEMEK


MALZEMELER

2 Adet patlıcan
1 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr. Kıyma
Kaşar rendesi


YAPILIŞI

 Öncelikle patlıcanları fırında közlüyoruz. Yüzünü soyduktan sonra bıçakla iyice kıyıp güveçlerin içlerine eşit paylaştırıyoruz.



Küçük boy tencereye yağı koyup, soğanları pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyip pişiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu harcı da patlıcanların üzerine ekliyoruz.

Servis yapmadan önce fırında biraz ısıttıktan sonra üzerine kaşar rendesini ekleyip kızartıyoruz. Yapımı kolay ve göz doldurucu yemeğiniz şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: