Hazırlama Süresi : 15 dk.
MALZEMELER
5 Adet yufka
5 Adet Yumurta
250 gr. peynir
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Derin bir kaba sıvıyağı, yumurtaları ve suyu koyup çırpıyoruz.Başka bir kapta peynirleri çatalla biraz iri kalacak şekilde ezip, maydonozu ekliyoruz. Derince borcam alıyoruz ve dibini biraz yağlıyoruz.Yufkaları ortadan ikiye bölüp, ilk hazırlamış olduğumuz sıvıyağ su karışımının içine her yerini iyice ıslatarak batırıp, biraz sulu bırakarak ve yukayı düzeltmeden buruşuk vaziyette borcama diziyoruz.Bir kat yapıp aralarına peyniri serpiyoruz. Daha sonra diğer yufkaları da aynı şekilde sulu sulu borcama dizip ikinci kata da peynir döşüyoruz. Üzerini yine yufkayla kapattıktan sonra 200 derecelik fırına koyup pişiriyoruz. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder