Bu Blogda Ara

26 Mayıs 2013 Pazar

LİMONLU KEK (Tekli Pasta Kağıdında)


MALZEMELER
3 Adet Yumurta
2 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1Adet Limon (suyu ve kabuk rendesi)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket vanilya
Kakao
Pasta süsü
Pasta Kağıdı

YAPILIŞI

     Yumurtaları kırıp şekerle iyice karıştırıp içine sıvıyağı, sütü, limon kabuğu rendesi ve suyu , kabartma tozu ve vanilyayı koyup iyice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (Mikserde kullanabilirsiniz.) Şekeri normal kek yaparken 1,5 su bardağı koymama rağmen burada 2 bardak kullandım. Çünkü limon suyu ve limon rendesi acılık katmasın diye...Daha sonra tepsimi alıp pasta kağıtlarını üzerine diziyorum ve sade kek hamurunu önce birer yemek kaşığı dolusu tek tek dolduruyorum. Sonra kalan sade kıvamın içine kakao katıp üzerlerine de bu kakaolu harçtan katıyorum.Pasta süsünü de ekledikten sonra pişmesi için 180 derecelik fırına veriyoruz.



Not : Yalnız kek kalıpları küçük olduğu için çabuk pişiyor ve çok tepsi alıyor. Resimdeki tepsiden daha geniş olan 2 tepsi ve bu resimdeki tepsi ile 2.5 tepsi yaptı. İsterseniz malzemeyi yarım ölçek kullanıp, çocuklarınızın beslenmeleri için devamlı yapabilirsiniz. İnanın bu şekilde yapılan kekleri daha çok tercih ediyorlar.  Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: