Bu Blogda Ara

16 Nisan 2013 Salı

23 NİSAN KERMESİ İÇİN DİLİMLİ PASTA



MALZEMELER
1 Paket Pandispanya Keki
1 Bardak süt (kekin iki tarafını ıslatmak için)
1 Tatlı kaşığı şeker
Pasta Kağıdı

Ara Muhallebisi için
Yarım litre süt
3 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1,5 Tatlı kaşığı tereyağ
1 Su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 Paket Vanilya

Üzeri için
1 su bardağından biraz fazla süt
1 Paket krem şanti
İsteğe bağlı üzeri için pasta süsleme şekeri, bonibon


YAPILIŞI

     Pandispanya kekinin her iki tarafını şekerli sütle ıslatınız. Orta boy tencereye yumurtayı, şekeri, vanilyayı, tereyağı,nişastayı ve unu koyup koyu kıvam elde edip sonra sütü azar azar ekleyerek koyuluğu dağıtın. (Sütü sonradan ekleyip bu şekilde yaparsanız topaklanmasını engellemiş olursunuz.) Ocakta üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp biraz ılıdıktan sonra kekin orta kısmına iyice yayın.( İsterseniz arasına çikolata damlası, ceviz, fıstık vs... koyabilirsiniz) Diğer ıslattığınız keki de üzerine kapatınız.




       Krem şantiyi hazırlayıp, dolapta soğuttuktan sonra üzerini krem şanti ile kaplayınız. Dilimler halinde kesip bir gün dolapta bekletiniz. Ertesi gün üzerini  pasta süsü ve bonibon ile süsleyip pasta kağıtlarına koyup servis yapın.... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: