MALZEMELER
2 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı kaynamış su
2 Adet yemeklik soğan
1 Adet havuç
2 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Yarım demet kıvırcık
Yarım demet taze soğan
Limon, sıvıyağ, tuz, isteğe göre baharat çeşitleri
YAPILIŞI
Orta boy tencereye yarım çay bardağı kadar sıvıyağı koyup, soğanları yemeklik ince ince küp şeklinde doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kenarda başka kaba bulguru koyup üzerine 2 bardak kaynamış suyu ekleyip kaşıkla bir ters düz edip fazla suyunu hemen süzüyoruz. (Püf noktası :Böylece kenarda bulgurların şişmesini beklemenize ve zaman kaybetmenize gerek kalmayacak. Suyunu fazla koyup hemen süzerseniz hepsi eşit şişer. Altı kıtır ve susuz kalıp sadece üstü ıslanma derdi ortadan kalkar.)
Sonra bu ıslattığımız bulguru pembeleşene kadar kavurduğumuz soğan tenceresine atıp, tuzunu ve salçasını ekleyip iyice harmanlayıp sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kıvırcığını, soğanını, maydonozunu doğrayıp bulgura ekliyoruz. İsteğimize göre baharat çeşitlerini ve limonunu da ekledikten sonra servis ediyoruz. AFİYET Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder