Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2013 Cuma

PRATİK BİLGİLER 2- ACİL TATLI HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ

  1. Evinizde her zaman hazır pandispanya keki bulundurun. Son kullanma tarihinden önce tüketiniz. (Genellikle 2-3 aylık tarihler içerir.)  Acil misafirleriniz geldiğinde içine kolayından bir muhallebi olmadı bir puding yapın. Kekini de şekerli ve nescafeli sütle iyice ıslatın. İçine muz çok yakışıyor muz dilimleyip koyun. Meyvelerle süsleyin. Alın size oldu çabuk pasta...
  2. Evinizde yine kedidili bisküvisi kolaylığın ikinci adı. Dondurma kaselerine kedidili bisküviyi kırıp koyun ve sütle ıslatın. Üzerine muhallebi onun üzerine de çikolata sosu dökün. Hazırlamanız 15 dk. Oldu size yalancı prefiterol..Borcama dizerekte hazırlayabilirsiniz.
  3. Kurtarıcı tatlı malzemelerinden biri de etimek. Etimeği alıp borcama bir sıra dizersiniz. Üzerine 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ve 2-3 damla limon suyu damlatıp serbetini hazırlayıp, etimeklere iyice ıslanana kadar yedirirsiniz. Üzerine de yine muhallebi ya da puding yaptınız mı tatlınız hazır.
  4. Acil tatlı hazırlama yönteminden biri de evde milföy bulundurmaktır. Milföyü ikiye bölüp fırında hafif kızartın. Çıkarıp ikiye bölün ve içine muhallebi hazırlayıp koyun. Üzerine de puda şekeri dökerek Muhallebili Milföy Pastası hazırlayabilirsiniz. Yemek Tarifleri bölümünde resimli tarifi bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: