Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2013 Cumartesi

KAŞARLI PİDE


MALZEMELER
4 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı toz şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket kuru maya
Aldığı kadar un ve su
Kaşar rendesi (Yumurta beyazını ziyan etmemek için kaşara ekleyebilirsiniz.)
1 Adet yumurta (Üzerine Sürmek için)

YAPILIŞI

     Önce unu bir kaba koyun. İçine tuzu, şekeri, mayayı ekleyin. Unun ortasına çukur açın ve suyu yavaşça kıvamına göre ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru sıcak havalarda 15-20 dakika mayalanması için bekletebilirsiniz. Kışın bu süreç 35-45 dakika kadardır.


Mayalanan hamurunuzdan küçük parçalar koparıp tezgahınızda açın ve içine kaşarları koyup pide şeklini verin. Kenarlarına da yumurta sürün (İsterseniz tereyağ eririp kenar kısımlarına sürüp sonra yumurtalarsanız daha da lezzetli olur ama ben kaşar zaten kalorisi yüksek olduğu için tekrar tereyağ kullanmadım.)


Bu arada çok minik olan kızın eseridir. Bunları hazırlarken annemin bir sözü geldi aklıma. " Kızım sizde benim gibi dostunuzu düşamınınızı ayırt edemiyorsunuz. Eşit hazırlayamıyor bir küçük bir büyük yapıyosunuz. Sizde herkesi kendiniz gibi görüp, herşeyinizi paylaşıyosunuz" der annem. Canım annem hiçte haksız değil bu konuda. Ellerinden öpüyorum canım annemin..Neyse son olarakta önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dk. pişiriyoruz. Hamurlar ekmek gibi yumuşacık oldu tavsiye ederim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: