MALZEMELER
1 Adet yumurta
1,5 Çay bardağı şeker
2 Çay bardağı un
1 Çay bardağı süt
2 Yemek kş.kakao
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Kek malzemelerini çırpıp harcını hazırlayınız. Daha sonra kahve fincanlarını sıvıyağ ile yağlayın ve kek harcını fincanların yarısına kadar doldurun. (Fazla koymayın kabaracağı için taşabilir ya da üzerine örteceğiniz havluya yapışabilir.) Ficanları tencerenin içine dizin ve fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin. (Siz resimde gördüğünüzden biraz daha az ekleyin.)
Tencerenin kapağını kapamadan önce üzerini havlu bez ile örtün ve sonra kapağını kapayın. Ocağın üzerine alın ve su kaynayana kadar önce yüksek ateşte kaynatın.Suyun kaynadığından emin olunca altını kısın ve kısık ateşte 25 dk hiç kapağını açmadan kaynatın. Süre dolduktan sonra kapatın ve 15 dk. yine hiç kapağını açmadan dinlenmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder