Bu Blogda Ara

28 Aralık 2013 Cumartesi

ISLAK KURABİYE



MALZEMELER

1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
3 Yemek kaşığı kakao
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Şerbeti İçin 
2,5 Çay bardağı şeker
2,5 Çay bardağı su
2-3 Damla limon suyu

YAPILIŞI

       Önce şerbetini yapıp soğumaya bırakın.Yumurta ve şekeri iyice çırpıp içine margarini, sıvıyağı, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. (Püf Noktası : Ben kabartma tozu ve vanilyanın topak topak kalmaması için koyarken çay süzgeçi kullanıyorum.) En son olarakta unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizin.



       200 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.Daha sonra sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine koyun ve fazla tutmadan çıkarıp servis tabağınıza alın. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: