Sayfalar

Sayfalar

23 Ağustos 2013 Cuma

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


MALZEMELER
4 Adet yufka
3-4 Adet papates
1 Adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı dolusu salça
1 Yumurta (Üzerine sürmek için)
Tuz, çörekotu, maydonoz

İç Harcı İçin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta


YAPILIŞI

       Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun. Tencereye yağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve haşladığınız patatesleri ekleyin. Salça ve tuzunu da ilave edip soğumaya bırakın.



         Üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalara iç harcı sürüp, patatesleri ekleyin. Sigara böreği yapar gibi sarın ve salyangoz şeklini verin.



Üzerine yumurta sürüp,çörekotu serpin. 230 derecelik fırında 25-30 dk.pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder