Sayfalar

Sayfalar

23 Ağustos 2013 Cuma

MARMELATLI KURABİYE

Ortalama 15 adet çıkıyor...


MALZEMELER
2 Adet yumurta
1 Su bardağı pudra şekeri
150 gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında ısınmış)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
3 Su bardağı un
1 Paket vanilya


YAPILIŞI
       Derince bir kab alıp içine unu koyup çukur oluşturun.Ortasına yumurtayı kırın. Kenarına pudra şekerini dökün. Oda sıcaklığında ısınmış olan tereyağını ekleyin.Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip hepsini harmanlayıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Kurabiye kalıbınızla ya da isterseniz küçük bardak ağzıyla hamuru önce yuvarlak yuvarlak kesin. Üzerine elinizle yılan şeklinde hamur hazırlayıp yuvarlak kestiğiniz hamura yapıştırın.Aralarına yumurta beyazı kullanarak yapışmasını sağlayabilirsiniz. Hamurları hazırlarken amaç içlerini boş bırakmak. İçlerine de isterseniz marmelat, isterseniz reçel sürüp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder