MALZEMELER
4 Adet yufka
3-4 Adet papates
1 Adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı dolusu salça
1 Yumurta (Üzerine sürmek için)
Tuz, çörekotu, maydonoz
İç Harcı İçin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun. Tencereye yağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve haşladığınız patatesleri ekleyin. Salça ve tuzunu da ilave edip soğumaya bırakın.
Üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalara iç harcı sürüp, patatesleri ekleyin. Sigara böreği yapar gibi sarın ve salyangoz şeklini verin.
Üzerine yumurta sürüp,çörekotu serpin. 230 derecelik fırında 25-30 dk.pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder