Sayfalar

Sayfalar

12 Eylül 2013 Perşembe

REVANİ TATLISI



MALZEMELER
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı  yoğurt
1 Su bardağı un
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Şerbeti İçin
3 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

(Fazla şerbetli olmasını istemezseniz 3 yerine 2,5 bardakta kullanabilirsiniz.)

YAPILIŞI

Kekini hazırlamadan önce şerbetini hazırlayın ve soğumaya bırakın. Bir kaba yumurta ve şekeri koyup karıştırın. Arkasından yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip kabartma tozu ve vanilyayı katıp iyice yedirin. İrmik ve unu da ekledikten sonra borcama veya kek kalıbına dökün. (Borcamın dibini iyice yağlayıp, unlarsanız dibi yapışmaz ve dilim dilim çıkarmayı sağlarsınız.) 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra kesip dilimleyin. Keki sıcakken şerbeti soğuk dökün. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder