Sayfalar

Sayfalar

12 Eylül 2013 Perşembe

KOLAY PROFİTEROL

MALZEMELER
1 Paket kedidili  bisküvisi
2,5 Bardak süt
1 Paket çikolata sosu

Kreması için
1 Litre Süt
3 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1,5 Tatlı kaşığı tereyağ
1 Su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 Paket Vanilya
(Az yapacaksanız krema malzmesini yarım ölçek kullanın.)

YAPILIŞI
Öncelikle kaplarınızın içine kedidili bisküviyi kırın ve üzerini sütle yumuşatın.


  Sonra krema malzemelerini hazırlayın. Yumurta ile şekeri çırın.Nişasta, un, tereyağ ve sütü ilave edip karıştırın ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İndirmeden az evvel vanilyayı da atın ve son birkez karıştırıp ılımaya alın.Kremanızı da bisküvilerin üzerine ilave edin ve tüm kaplara eşit paylaştırın.

    Son olarakta 2,5 bardak süt ile çikolata sosunu hazırlayın ve kaplarınıza boşaltın.Üzerine isterseniz fıstık ezmesi, hindistan cevizi de dökebilirsiniz. Dolaba koyup, soğuk servis edin. Acil misafiriniz gelecekse, ya da çocuklarınıza okuldan gelmeden hemen hazırlayacağınız enfes ve yapımı kolay profiterolünüz hazır. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder