Sayfalar

Sayfalar

26 Temmuz 2013 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP



MALZEMELER

2 Paket petibör bisküvisi
1 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket krem şanti
Hindistan cevizi
Kakao
Fındık içi

YAPILIŞI

Bisküvileri ister elle kırın, isterseniz de blenderdan geçirin. Cezveye sütü ve şekeri koyup ocakta ılıtın ve şekerlerin erimesini sağlayın. Bisküvilerin üzerine kakao serpin ve sütü yedire yedire ekleyin. Krem şantiyi de içine katın ama biraz kenara da ayırın üzerilerini bulamak için. Kaselere hindistan cevizini, fındık ezmesini ve krem şantiyi koyun.


Hazırladığınız karışımı kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde alıp, önce krem şantiye sonra hindistan cevizine sonra da fındığa bulayın. Ya da isterseniz benim sonlara doğru yaptığım gibi; Önce hindistan cevizine bulayıp sonra uclarını krem şantiye batırıp fındık ezmesine bastırabilirsiniz.








Hazırladığınız topları dolapta iki saat beklettikten sonra servis tabağına alıp ikram edin. AFİYET OLSUN...

Haa bu arada topları beraber yaptığımız ve resimlerimi de çeken kızıma çoookkk teşekkür ediyorum ve yanaklarından kocaman öpüyorum....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder