MALZEMELER
2 Kg çilek
1,5 kilo toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI
Bir gün önce akşamdan çilekleri yıkayıp tencere koyun ve üzerine şekeri dökün. Sabaha kadar karamelize olması için bekletin. Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte kaynatın. Yalnız sürekli kontrol edin çünkü çok sık taşma duruma gelir. Ara ara karıştırın.Üzerinde oluşan köpükleri alırsanız daha lezzetli olur.
Pişmeye başladıkça köpüklenme gidecek ve rengi de daha koyulaşacaktır.
Yaklaşık 40 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra küçük tabağa ayırıp kıvamına bakın. Çok koyulaşmamasına dikkat edin (çok koyu yaparsanız ileride şekerlenmesine neden olur.)Reçeli ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu atıp karıştırın.
Kaynar su ile steril yaptığınız kavanozlara sıcakken doldurup, kenarlarını silip, kapaklarını mümkün olduğunca çok sıkı kapatın ve ters çevirin. Soğuduktan sonra kapaklarda gevşeme olan var mı diye kontrol edip serin yerde muhafaza edin. AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder