Sayfalar

Sayfalar

21 Ekim 2013 Pazartesi

PRATİK BİLGİLER - Kararan Çaydanlığı Parlatmak İçin



      Çay demledikçe çaydanlıkların içi bir müddet sonra kararmaya başlar ve cifleseniz de telleseniz de gereken beyazlığı elde edemezsiniz. Sizi hiç yormadan ve ovalamadan kolay bir teknikle çaydanlıklarınızı nasıl beyazlatacağınızdan bahsedeyim.
       Bu benim çaydanlığın eski hali.. Hele de kaçak çay denilen o demlemeyi kolaylaştıran çaydan kullanınca ve çayın  dibini dökmeyi unutunca anında çaydanlıklar aşağıdaki hale dönmeye başlıyor.Yapmanız gereken şu;


     Çaydanlığın dibine tepeleme bir tatlı kaşığı çamaşır deterjanı (toz) koyun ve ağzına kadar su ekleyin. Ocağın üzerine alıp çay demler gibi suyu kısık ateşte kaynatın ve kaynadıktan sonra kapatın. 10 dk. kadar bekletin. Bulaşık süngerinizin sert kısmı ile hafif bastırın anında bembeyaz olduğunu göreceksiniz. Bunu kreçlenmiş olan çaydanlık içinde yapabilirsiniz.

      Dipnot:  Sakın kaynayan suyun içine anında toz deterjanı atmayın. Gazozu sallayıp açtığınızda nasıl ki köpürüp etrafa bir anda taşıyorsa aynı olay burada da ceryan ediyor. Taşıp anında ocağınızı batırabiliyor. Tarafımdan denenmiştir : ))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder