Sayfalar

Sayfalar

22 Ağustos 2013 Perşembe

YALANCI BEYTİ




MALZEMELER

Köfte İçin
Yarım kilo köftelik kıyma
2 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Bayat ekmek içi

4 Adet Yufka
Çöp şiş
2 Adet Domates rendesi
Kaşar

İç harç için
1 Bardak su
Yarım çay bardağı süt
1 Yumurta


YAPILIŞI

Önce köftenizi malzemeleri koyup yuğurarak hazırlayın.

Bir adet yufkayı yarıya bölün  içine harcını dökün ve köfteleri koyup katlayın. (Resimde gördüğünüz gibi ben bütün yufka kullanmıştım ama benimkiler çok kalın oldu. Deneyimimi de sizinle paylaşayım istedim. Yarım yufka kullanın. Çünkü köfteler pişerken küçüldüğü için yufka kalın kalıyor.)



Hazırladığımız yufkaları 3 parmak aralıklarla kesin ve çöp şişe takın.Üzerine domates rendesi gezdirin. 200 derecelik fırında pişirin. Çıkarmaya yakın kaşar serpin üzerine. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder