2 Kg. Domates
2 Adet Patlıcan (Şişman olanlardan)
3-4 Adet Kırmızı Biber
2 Adet kuru soğan
3 Yemek Kaşığı sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye yağı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri blenderdan geçirip üzerine atıp kaynatın.
Palıcanları ve kırmızı biberleri fırında közleyin ve el blenderında biraz kıyın.
Sonra hepsini domates tenceresine katın ve tuzunu ekleyin.Bütün malzeme iyice kaynadıktan sonra sıcakken kavonozlara doldurun ve ağızlarını iyice sıkıp ters çevirin ve birgün boyunca bekletin. Eğer kenarlardan sızma yoksa kapakları tutmuş demektir. Serin yerde muhafaza edin. Rabbim ağız tadıyla hepimize kışın tüketmeyi nasip etsin. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder